Meer over vegan fashion

Je hebt vast weleens gehoord van vegan fashion. Vegan mode houdt in dat er van begin tot einde van een product geen dierlijke materialen zijn gebruikt. Geen, dan wordt er ook echt bedoeld niks. Het zal je verbazen hoeveel van onze dagelijkse producten toch van materialen van dierlijke oorsprong zijn geproduceerd. Neem bijvoorbeeld leer, wol, zijde, bont, dons, allemaal van dierlijke oorsprong. Minder bekend is verf en lijm wat ook vaak afkomstig is uit dierlijk materiaal.

Kijk hier voor de lijst dierlijke materialen en waar deze voor gebruikt worden: Animal fibers and ingredients

Door (soms) bewust te kiezen voor een aankoop waar geen dierlijke materialen gekozen zijn draag je bij aan minder dierenleed, minder milieubelasting die ontstaat bij verwerking van dierlijke materialen en heb je gewoon een goed gevoel over je aankoop. Zeker wanneer het de stijlvolle uitstraling heeft zoals de tassen van Coming Copenhagen.

Coming Copenhagen heeft een serie toilettassen, make-uptasjes en handige multifunctionele tasjes voor alles waar je niet zonder kunt ontworpen met een trendy en luxe uitstraling zonder gebruik te maken van materialen van dierlijke oorsprong. Om te waarborgen dat Coming Copenhagen volledig vegan is hebben zij een PETA registratie en staan als zodanig als geregistreerd. Lees hier -> Why make vegan bags hun motivatie.

Door andere materialen te gebruiken blijft er veel onnodig dierleed bespaard. Daarnaast heeft de verwerking van dierlijke materialen tot een product een flinke milieu-impact. De verwerking van bijvoorbeeld leer, wol en zijde zijn één van de meest vervuilende processen in de fashion industrie.

Door gebruik te maken van alternatieven wordt zoals eerder genoemd veel dierenleed bespaard en zorgt het voor een kleiner milieu belasting. Coming Copenhagen gebruikt voor hun producten alternatieven zoals  polyurethane (PU) voor de mooie leather-look of kwalitatief, hoogwaardig nylon. De gebruikte alternatieven zijn duurzaam, sterk en bestand tegen hitte en vocht. Hierdoor blijft het product langer mooi en heb je lang plezier van je aankoop.

Langer plezier van je aankoop door het juiste onderhoud

Gelukkig is veganistisch leer beter bestand tegen krassen, scheuren of peeling en heeft het minder kans om na verloop van tijd te vervagen.

De tassen gemaakt met vegan leer zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden en gaan net zo lang mee als echt leer als je speciale aandacht besteedt. De tassen zijn waterdicht, maar om je tas extra goed te verzorgen, raden we je aan om voor gebruik waterdicht te maken met een beschermer van goede kwaliteit en het materiaal met een vochtige doek af te vegen indien nodig.

Als uw producten nat worden, verwijdert u het resterende water met keukenpapier en laat u het op natuurlijke wijze drogen.

 

De tassen van Coming Copenhagen zijn trendy & stijlvol en of je er nu wel of geen veganistische leefstijl erop nahoudt, je keuze levert je in ieder geval een mooie, functionele tas op van Deens Design.

PETAapprovedveganLOGO_black