,

De geheime producten uit de praktijk nu bij jou thuis

huidverzorgingsproducten voor thuis, maskers, paula's Choice - highdroxy

De geheime producten uit de praktijk nu bij jou thuis

Na een bezoek aan de praktijk voelt je huid heerlijk. Dat wil je thuis ook! Goed, ik help je een handje :) Laat mij de geheime producten uit de praktijk verklappen, zodat jij thuis ook dat heerlijke huidgevoel ervaart.

De nummer één, het gezichtsmasker

Voor een instant oppepper voor je huid is een gezichtsmasker een must. Het effect hangt samen met de keuze die je maakt en welk doel je masker moet hebben. Heb je een vette huid met puistjes, kies dan een masker dat geschikt is voor dat huidtype. Het Skin Balancing Masker van Paula’s Choice is daar perfect voor. Heb je naast puistjes en verstopte poriën ook roodheid? Kies dan voor het Clear Purifying Clay Masker.

Heb je een droge en gevoelige huid, dan is een mild en verzorgend masker zoals het prettige Skin Recovery Mask het meest geschikte masker voor jou. In dit masker zit o.a. het ingrediënt Teunisbloemolie, dat de huid voedt en kalmeert.

Je huid ’s nachts aan het werk zetten en ’s ochtends wakker worden met een mooie glow? Gebruik het overnight Radiance Renewal Masker! Dit masker bevat o.a. de ingrediënten beredruifbladextracten (antioxidant en verheldert de huid) en niacinamide (sterk huidherstellend ingrediënt dat de zichtbaarheid van grove poriën en fijne lijntjes aanzienlijk kan verminderen).

Het Mini Pumpkin Mask van Dermaquest is een alleskunner en ik gebruik het graag in de praktijk. Met z’n licht exfoliërende (soort scrubben) eigenschappen is het masker geschikt voor bijna ieder huidtype.

Van een gezichtsmasker kun je natuurlijk makkelijk een verwenmomentje maken; kopje thee, je favoriete tijdschrift en fijne muziek aan. Genieten en verzorgen maar!

gezichtsmaskers Paula's Choice en Dermaquest

Voor het echte werk…

Wil je een stapje verder ga dan voor een product met exfoliërende eigenschappen zoals de Gly C Ampullen van Tebiskin. Deze ampullen bevatten een hoge dosis vitamine C en zink. Vitamine C is een krachtige antioxidant en helpt rode en bruine vlekjes, bijvoorbeeld na puistjes te verminderen. Zink werkt ontstekingsremmend en antibacterieel. Denk nu niet dat de Gly C ampullen alleen voor de huid met puistjes is. Niks is minder waar! Eigenlijk wordt ieder huidtype blij van deze ampullen met uitzondering van de gevoelige, dunne huid. Ga je met deze ampullen aan de slag, vergeet dan niet overdag een goede SPF te gebruiken!

Blog de beste huidverzorging voor thuis

 

All time favorite: Retinol

Een product met retinol- vitamine A – is lange termijn werk, maar wel effectief. Het is één van de meest effectieve ingrediënten om je huid in een goede conditie te krijgen en te houden. Ieder huidtype kan er baat bij hebben mits je een goede dosis gebruikt en het gebruik langzaam opbouwt.

Het Clinical 1% Retinol Treatment van Paula’s Choice bijvoorbeeld. Bevat, zoals de naam al zegt 1% retinol en is een krachtig product om je huidconditie te verbeteren en donkere vlekjes en fijne lijntjes te vervagen. Zoals gezegd, het is een krachtig product waarbij je kunt rekenen op schilfers en roodheid. Dit is een tijdelijke reactie, maar begin met bijvoorbeeld één of twee keer per week en bouw het dan eventueel op. Gebruik ook altijd een goede moisturizer bij dit product en een SPF voor overdag.

Een ander heel goed en fijn retinol product is Retinaid van Highdroxy. Retinaid bevat naast het effectieve ingrediënt Retinol ook het Bukachiol. Net zo effectief, maar veel milder voor je huid! De combinatie van ingrediënten in dit product helpen je huidconditie optimaal te houden en zorgen dat je huid verzorgt blijft. Ook bij de Retinaid geldt: altijd in combinatie met een goede moisturizer en SPF 30 voor overdag.

Lees hier meer over het ingrediënt Bakuchiol.

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips! Heb jij zelf nog tips? Deel ze gerust, want ik ben altijd benieuwd 😊