| Pompoen – Grapefruitsoep | 

Pompoen – grapefruitsoep is een heerlijk koudweer soepje is een verrassend! Bomvol vitamine en alles wat goed voor je is, maar bovenal enorm lekker en eenvoudig. En met een beetje gember, rode grapefruit en kokosschaafsel on top krijgt je soep een exotische tintje.

 

Ingrediënten voor 1,5 liter soep:

400 gram pompoen

125 gram zoete aardappel

125 gram wortel

1 rode ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel kurkuma (geelwortel)

1 theelepel kerrie (mag pittige kerrie zijn)

1/4 theelepel vers gemalen peper

een stukje verse gember

1 eetlepel kokosolie

1 liter water

Het vruchtvlees en de zest (de rasp) van 1/2 rode grapefruit

eventueel kokosmelk

eventueel bosui en kokosschaafsel als garnering

Bereiding

Stap 1:

Snijd de ui, de knoflook en gember in stukjes. Roerbak de ui, knoflook en gember in de kokosolie en voeg de kruiden (kurkuma, kerrie en peper) toe. Laat het zachtjes meebakken.

Stap 2:

Snij de pompoen (eventueel de hele pompoen vooraf heel even koken in een grote pan water – dit snijd makkelijker), de zoete aardappel en de wortel in grove stukken en voeg alles toe in de pan met de ui, knoflook, gember en kruiden. Voeg daarna het water toe. Rasp de grapefruitschil en voeg het vruchtvlees, sap en rasp samen met het water toe aan de pan. Laat het water met de groenten aan de kook komen en laat het geheel pruttelen tot het gaar is.

Stap 3:

Pureer met een staafmixer  (pureer dit gewoon in de pan) alle ingrediënten tot een mooie, romige soep. Proef de soep en voeg eventueel nog iets zout en wat peper toe. Serveer de soep met eventueel wat kokosmelk en wat koskossnippers voor een bite. On top kan er nog wat bosui gesnipperd worden, gewoon omdat het zo leuk oogt ;)

Bon appétit!   

Bron: een beetje van vakblad Esthéticienne & beetje van mezelf ;)

Pompoensoep recepten