‘Avoyd’ huidirritatie en ingegroeide haartjes met Avoyd!

We hebben van de eerste mooie dagen kunnen genieten en rokjesdag was dit jaar dan ook vroeger dan gebruikelijk. Heerlijk natuurlijk, maar korte rokjes en broeken vragen om gladde benen.

Helaas hebben veel vrouwen last van rode bultjes, jeuk en irritatie na ontharingsbehandelingen. Avoyd heeft speciaal voor deze problemen een aantal producten ontwikkeld.

Voordat ik de producten aan je voorstel zal ik uitleggen wat je preventief kan doen om irritatie te voorkomen.

Er zijn verschillende ontharingstechnieken zoals waxen, laserontharen, epileren met een epilator en natuurlijk scheren. Dit laatste is snel en kan makkelijk zelf, maar een huidreactie ligt op de loer. Zeker wanneer je met regelmaat onthaart.

De meest voorkomende klachten zijn ingegroeide haartjes en rode bultjes na het ontharen. Sommige mensen ervaren jeuk.

Minimaliseer huidirritatie

Om de kans op huidirritatie te minimaliseren kun je rekening houden met het volgende:

  • Gebruik altijd nieuwe scheermesjes. Bij botte (oude) of vervuilde scheermesjes neemt de kans op irritatie toe.
  • Probeer verschillende ontharingstechnieken om erachter te komen waar jouw huid het beste op reageert.
  • Probeer de huid niet teveel te belasten door te vaak te ontharen. Soms is het verstandig om een korte pauze te nemen tussen twee onthaarbehandelingen zodat de huid de tijd heeft om te herstellen.
  • Gebruik een scheercrème, of gel die past bij je huidtype.
  • Blijf na het ontharen uit de zon en gebruik een SPF. Zo voorkom je irritatie en eventuele pigmentvlekjes.

Deze tips helpen om problemen te voorkomen, maar soms is je huid zo gevoelig dat ontharen bijna altijd een reactie uitlokt. Dan kunnen de producten van Avoyd een handje helpen. Ze helpen ingegroeide haren tegengaan en verminderen rode irritatie na het ontharen.

De Avoyd lijn bevat vier producten die zijn eigen werking hebben.

Original & Double Delight

De Original en de Double Delight zijn ter voorkoming van ingegroeide haren wat met name bij scheren een probleem kan zijn. De Double Delight heeft als extra voordeel dat het pigmentvlekjes na het ontharen iets lichter maakt. Doordat in de Original en Double Delight alcohol zit kan het wel een uitdrogend effect hebben op de huid. Ons advies is dan ook om het product in het begin om de dag te gebruiken en het liefst ’s avonds. Daarnaast bevat het salicylzuur wat de huid zongevoeliger maakt. Dus gebruik altijd een product met SPF.

Beide producten zijn rollers, dus superhandig aan te brengen en geschikt voor hem en haar.

Bikini Bliss & Immaculate Man

De Bikini Bliss en de Immaculate Man zijn producten om de huid na de ontharingsbehandelingen te kalmeren. Het bevat ingrediënten zoals o.a. amandel olie (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) en Allantoin om roodheid te verminderen en de huid te hydrateren.

De twee producten zitten in een handig pompje en er zit een vleugje mint-geur aan. Persoonlijk had dat van mij  iet gehoeven, maar tot nu toe heb ik daarvan nog geen negatieve reacties op gehad zowel van onze klanten niet als ikzelf ervaar het niet als vervelend.

Oja, deze producten zijn dus niet om ingegroeide haartjes te voorkomen!

Heb je last van ingegroeide haartjes én roodheid na het scheren dan is de combinatie van een Origeal en Bikini Bliss ideaal. Wij bieden de twee aan voor een speciale combinatieprijs. Bekijk hier de set.

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden? De Avoyd Original is er in sample verkrijgbaar. In onze webwinkel verkrijgbaar voor 2 Euro en wordt deze gratis verzonden.

Heb jij ervaring met Avoyd? Wij horen het graag!

Lfs Lianne