JEEWIN – Nieuw in ons assortiment!

JEEWIN – Nieuw in ons assortiment!

Sinds kort hebben we een nieuwtje toegevoegd aan ons al zo mooie verzameling fijne cosmetica: JEEWIN Technical Sportscare.

JEEWIN heeft een complete lijn (sport)cosmetica met producten voor VOOR, TIJDENS en NA het beoefenen van al je buitenactiviteiten.
Wat maakt JEEWIN nou zo bijzonder? Wij zijn fan geworden omdat het merk zich richt op de sportieve buitenmens en dat met respect voor mens en milieu. De inhoud van de handige tubetjes – 30ml / 75 ml – zijn vrij van parabenen, parfum, nanotechnologie en de zonnecosmetica bevat een fysisch zonnefilter.

Fysische zonnefilters:
Fysische (ook wel minerale filters genoemd) UV-filters zoals zinkoxide en titaniumdioxide zijn in staat om lichtstraling te weerkaatsen zodat schadelijk UV zo min mogelijk de huid belast.
Voordeel: zeer geschikt voor kinderen en mensen met een gevoelige huid en beter voor milieu.
Nadeel: de witte waas die een fysisch filter geeft. Dit kan opgelost worden door gebruik te maken van Nano-techniek – het heel klein maken van werkzame stof met nadeel dat het schadelijk kan zijn voor het lichaam. Dit doet JEEWIN dus niet! Nadeel blijft dus de witte waas, zeker wanneer er een hoger SPF filter wordt gebruikt. Ach… dan maar lekker bleek ;)

Nanotechnologie:
Zoals hierboven al een beetje uitgelegd wordt er bij nano-techniek werkzame deeltjes zo klein gemaakt zodat ze geen witte waas achterlaten. Het nadeel is dus dat ze dan zo klein zijn dat de werkzame stof in onze bloedbaan terecht kan komen en dat brengt mogelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. Vandaar dat JEEWIN besloten heeft de werkzame stof niet te ‘verknippen’ tot kleine deeltjes en de witte waas voor lief te nemen.

Vrij van parfum:
Parfum en zonlicht is een slechte combinatie! Daarom is het gewoon niet verstandig wanneer je een zonnecosmetica product gebruikt waar parfum of etherische oliën zitten. Dit kan een reactie geven met huidirritatie en/of pigmentverschuivingen tot gevolg. Dan liever geen geurtje aan je zonnecosmetica toch?

Naast goede zonnecosmetica heeft JEEWIN ook nog een aantal producten in het assortiment om je lichaam voor en na het spoten te verzorgen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het assortiment -> Jeewin winkel

Wil je meer lezen over fysisch filter en UVA – UVB -> http://www.beautyjournaal.nl/2016/06/18/dermatoloog-francis-wu-pleit-voor-fysische-uv-filters/