,

Puffy Eyes? Dit moet je weten over gezwollen oogleden

Gezwollen oogleden? Dit is wat je moet weten!

Gezwollen oogleden zijn een veel voorkomend probleem en lastig probleem. Het opgehoopte vocht neemt bij sommige mensen gedurende dag af terwijl het bij andere wel een dag kan duren. Tijd voor wat meer achtergrond informatie!

 

We willen wondermiddelen tegen gezwollen oogleden, maar zelfs met de best geformuleerde oogproducten, zoals onze Resist Anti-Aging Eye Gel en Resist Anti-Aging Eye Cream, hebben we maar een beperkte invloed. Wil je toch weten of het mogelijk is om gezwollen oogleden aan te pakken? Lees dan hieronder de tien belangrijkste oorzaken van gezwollen oogleden en manier om ze te verminderen of voorkomen inclusief tip van de professional.

Oorzaken van gezwollen oogleden en realistische oplossingen

Slaaphouding

Als je hoofd vlak ligt tijdens het slapen kan er vocht opbouwen in de huid rond je ogen. Wanneer je zorgt dat je hoofd iets hoger ligt en je nek voldoende ondersteund wordt kun je het ontstaan van zwelling verminderen. Ook kun je ’s ochtends het gebied rond je ogen zachtjes masseren om de zwelling – vochtophopingen – af te laten nemen.

Eten en drinken

Alcoholconsumptie en (veel) zout in je voeding veroorzaken het vasthouden van water en toenemende zwelling rond de ogen die de hele dag kan blijven. Probeer de inname van alcohol, natrium en bewerkt eten te beperken en baseer je eetpatroon op de inname van antioxidantrijk voedsel, zoals groenten of kruiden (zoals bijv. asperges, peterselie en bleekselderij), fruit (denk aan citroensap) en zalm en het drinken van voldoende water.

Lenzen

Zelfs onder de beste omstandigheden kunnen contactlenzen vermoeide en gezwollen ogen veroorzaken. Zorg ervoor dat je comfortabele lenzen draagt. Volg nauwkeurig de instructies van je opticien voor wat betreft het schoonhouden van de lenzen, de maximale draagtijd per dag en wanneer je ze moet vervangen door een nieuw paar. Het kan ook helpen om je ogen gedurende de dag te bevochtigen met oogdruppels.

Allergieën

Blootstelling aan allergenen, via de lucht of door met je vingers in je ogen te wrijven, kan tot een voortdurende zwelling leiden. Het is sowieso beter om wrijven in je ogen te vermijden, omdat je hiermee aan je huid trekt en je huid hierdoor uitrekt, daarnaast maakt het de zwelling alleen maar erger. Je huisarts kan je helpen aan antihistamine-medicatie of oogdruppels om je allergiesymptomen onder controle te krijgen. Een koud (niet ijskoud) kompres op je ogen kan ook helpen.

Huidconditie rond je ogen

Droge huid rond je ogen kan zorgen voor gevoeligheid en schilfertjes. Dit draagt bij aan gezwollen oogleden en laat ze er ook gerimpeld en moe uit zien. Een oogcrème zoals de Resist Anti-Aging Eye Cream met huidherstellende ingrediënten kan je huid gehydrateerd, zacht en glad houden. Het kan een wereld van verschil maken.

Resist oog Gel

Verwijder je make-up!

Als je oogmake-up de hele nacht laat zitten, kan dit geïrriteerde en gezwollen ogen veroorzaken. Zorg er dus voor dat je iedere avond zorgvuldig je make-up verwijdert. Begin met een milde, (liefst geurstofvrije) oogmake-upremover voor zwaardere make-up en verwijder de laatste restjes make-up met een gezichtsreiniger. Wees niet te ruw tijdens het verwijderen van je make-up, dus niet te hard wrijven of aan je huid trekken.

Vermijd irriterende cosmetica ingrediënten

Ingrediënten zoals menthol, kamfer, alcohol, essentiële oliën, geurende plantenextracten of andere soorten geurstoffen (natuurlijk of synthetisch) zouden niet in de buurt van je ogen moeten komen. Als je make-up of huidverzorgingsproducten dit soort ingrediënten bevatten, kun je er haast zeker van zijn dat je last krijgt van gezwollen oogleden. Stop met het gebruik van zulke producten en stap over op een niet-irriterend alternatief.

Tip van de professional: leg een oogserum, zoals het Loveli Eye Serum in de koelkast. Dit heeft een verkoelend effect waardoor zwelling iets afneemt.

Bron: o.a. Paula’s Choice Nederland