Vakantie! 10 beauty tips voor onderweg

10 beauty tips voor onderweg naar je vakantiebestemming

Yes, De vakantieperiode is bijna aangebroken! We reizen in de auto of met het vliegtuig naar onze welverdiende vakantiebestemming.

Vliegen vind ik persoonlijk een heerlijke manier: boekje lezen, filmpjes kijken en af en toe een dutje. Goed begin van een vakantie :) Maargoed, laten we eerlijk zijn, na een reis van een aantal uur zie je eruit en voel je je alsof je 3 nachten doorgehaald hebt. Je haar ontploft, je kleding in de kreukels en je huid dof en trekkerig. Daarnaast voel je je ook niet echt fit en fris na een lange reis.

De voorbereiding

Vliegen en de airco in de auto hebben nou eenmaal een enorme impact op je huidconditie. Daarnaast raakt je bioritme een beetje in de war (stress-cortisol) waardoor je je meestal ook niet zo fit voelt en ook dat heeft zijn weerslag op je huid. Natuurlijk kunnen we ons wel voorbereiden op een reis en de ‘schade’ zo veel mogelijk beperken.

Reizen en stress

Voordat we de tips doornemen eerst maar eens wat feitjes. De luchtvochtigheid in een vliegtuig is ongeveer 10 tot 20 procent terwijl je lichaam het beste functioneert bij een luchtvochtigheid van 40 tot 70 procent.

Daarnaast zit er in het luchtvaartvoedsel veel natrium. In combinatie met de droge lucht en eventueel een glaasje alcohol is de kans groot dat je begint uit te drogen en dat heeft dus o.a. gevolgen voor je huid. Reizen – hoe leuk ook – zorgt ook altijd voor een beetje stress (tijdsverschil, vakantiestress). Hierdoor kan je huid wat vlekkerig worden en eerder last van puistjes krijgen.

Tijd voor wat tips dus!

Tip 1:  hydratatie
Gebruik een aantal dagen voordat je aan je reis begint een extra hydraterende (nacht)crème (bijvoorbeeld de Calm Redness Relief   of Tebiskin Sooth) of eventueel een (hyaluron)serum zoals het Resist Anti Aging Omega Serum of Hyal en drink meer dan dat je normaal zou doen. Zo is je huid en lichaam al extra gehydrateerd voordat je in de auto of het vliegtuig stapt.

Tip 2: eet gezond
Probeer zo gezond mogelijk te eten voordat je op reis gaat. Minder suikers, koffie en alcohol. Komkommer en snackworteltjes zijn gezond en lekker en makkelijk mee te nemen, ook in de auto (bij vluchten even checken ;)

Tip 3: Hydro Spray van Highdroxy 
Onmisbaar bij een lange reis: een hydro spray. De Hydro Spray van Highdroxy werkt heerlijk verfrissend en hydraterend onderweg maar ook op je vakantiebestemming. Verkrijgbaar in 150 ml en 20 ml verpakking en die mag dus mee in je handbagage.

Tip 4: beweeg
Sport/beweeg de dag voor je reis nog en het liefst in de buitenlucht

Tip 5: rust uit
Probeer uitgerust op reis te gaan. Pak je (nacht)rust

Tip 6: comfortabele kleding
Bedenk vooraf goed welke kleding je draagt in het vliegtuig/auto. Comfortabele kleding zorgen voor een prettige reis. Heb je snel last van geïrriteerde huid door schuurplekjes? Misschien is Vevina wat voor je

Tip 7: rekken en strekken
Voordat je het vliegtuig in stapt doe dan nog wat rek en strek oefeningen. Dit kun je tijdens de vlucht ook doen en bij een stop tijdens een autorit

Tip 8 voorkom: uitdroging
Drink voldoende water in het vliegtuig en wees zuinig met koffie en alcohol.

Tip 9: gebruik een goede moisturizer
Houd een goede moisturizer en Chi lipbalm bij de hand en smeer regelmatig bij. Heb je van nature al een droge huid smeer dan een vollere crème (Skin Recovery Moisturizer of Tebiskin Cera Boost) Snel last van puistjes? Smeer dan een olie-in-water emulsie (Calm Redness Relief Moisturizer). Die zijn minder vet maar wel erg hydraterend. Vergeet ook je handen niet. Die kunnen ook wat extra’s gebruiken en je hebt nu tijd genoeg ;)

Plaats van bestemming bereikt? Blijf dan je huid goed hydrateren en voldoende drinken. Heeft je vakantiebestemming een warm/vochtig klimaat gebruik dan een lichte moisturizer om vochtblaasjes te voorkomen. Hyal en Resist Youth-Extending Fluid SPF50 zijn hier ideaal voor. En als laatste tip: ga direct mee in het lokale ritme (eten en slapen). Hier kun je meer lezen over hoe je een jetlag kunt voorkomen.

Tip 10: geniet
Geniet van je vakantie en rust goed uit zodat je er weer goed tegen aan kunt.
Fijne vakantie :)!

bron en nog meer infromatie: http://www.ze.nl/artikel/243508-deze-gekke-dingen-gebeuren-er-met-je-lichaam-als-je-lang-in-het-vliegtuig-zit