,

De Day Light van HighDroxy: mijn nieuwe favoriet

Highdroxy Day Light 30

Af en toe ontdek ik een merk waar ik ontzettend enthousiast van word. Zoals het in Nederland nog niet zo bekende HighDroxy. Met name de day fluid spreekt mij aan, waarvan er nu net een nieuwe uitvoering is: de Day Light 30. Waarom ik er zo weg van ben? Ik vertel het je hieronder.

Het was altijd lastig om een dagelijks verzorgingsproduct te vinden dat de huid goed beschermt tegen UVA- en UVB-stralen, geen witte waas of olieachtige substantie op de huid achterlaat én milieu- en diervriendelijk is. Tot nu.

Wat maakt HighDroxy Day Light 30 zo uniek in mijn ogen?

Hier komt het: het is vrij van parfum, siliconen en alcohol en bevat geen nano-deeltjes, bovendien is het helemaal vegan-
proof en gemaakt zonder palmolie. Daarnaast geeft het de huid een mooie, matte finish en laat het absoluut geen witte waas achter. Een Vitamine D-booster ondersteunt de eigen aanmaak van Vitamine D in de huid, terwijl andere UV-producten juist vaak de aanmaak van
Vitamine D verminderen. Vitamine D heb je overigens nodig voor je weerstand, een goede werking van de spieren en sterke botten en tanden, bovendien bevordert het de opname van de mineralen calcium en fosfor, die je lichaam nodig heeft. Best belangrijk dus, Vitamine
D. De SPF van de Day Light 30 is hoger dan die van zijn voorganger (de D Light 25). En – dit vind ik persoonlijk ook heel fijn – er is 50% minder plastic verpakking gebruikt dan voor de voorgaande versie.

Day Light 30 gebruikt meerdere UV-filters die de huid beschermen tegen UVA- en UVB-stralen. Ben je van de technische informatie? Het zijn de UV-filters Tinosorb S, Uvasorb Heb en Uvinul A Plus die er samen voor zorgen dat Day Light 30 de huid optimaal beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. Deze UV filters worden goed verdragen door de huid en hebben, zover de onderzoeken nu laten zien, geen nadelige gezondheidseffecten.

Daarnaast beschermen antioxidanten en bioflavonoïden in de Day Light 30 de huidcellen tegen externe invloeden en stress. Magnolia-extract zorgt ervoor dat bacteriën die acne veroorzaken minder kans krijgen, wat betekent dat ook mensen die snel last hebben van pukkeltjes dit product dagelijks kunnen gebruiken.

Day Light 30 is geschikt voor alle huidtypen en kan op zichzelf worden gebruikt, of onder de normale huidverzorging. Voor de heel droge huid adviseren we om een paar druppels Sun Protection Oil D-Fence 50 toe te voegen. Voor mensen met rosacea en acne is het extra belangrijk om een goede (niet vette) SPF te gebruiken.

Waarom ik weg ben van dit Duitse merk?

  • Ze produceren effectieve cosmetica met actieve ingrediënten van hoge kwaliteit die
    echt iets doen en doen geen vage beloftes.
  • Ze hebben geen groot assortiment waarbij je door de bomen het bos niet meer ziet, maar gewoon een paar heel goede producten (voor zowel mannen als vrouwen)
  • Ze stoppen er geen ingrediënten in die niets doen voor de kwaliteit van het product of voor de huid en die er doorgaans alleen voor marketing-doeleinden aan toe worden gevoegd
  • Maar combineren veilige en efficiënte ingrediënten, zowel natuurlijke als in een laboratorium ontwikkelde stoffen: een combinatie van natuur en hightech.
  • Ze gebruiken geen alcohol en essentiële oliën (die vaak de huid irriteren) en geen minerale oliën, parabenen en siliconen in hun producten.

Deze zomer is de Day Light 30 van HighDroxy zeker mijn nieuwe favoriet: hij neemt een plekje in op mijn wastafel en gaat als reisverpakking mee in mijn tas. Wil je het zelf ervaren? Bestel de Day Light 30 van HighDroxy .