,

Tips & Tricks om droge lippen te voorkomen

Droge lippen voorkomen tips

Droge lippen: hoe voorkom je ze?

Het droge-lippen-seizoen is weer begonnen. Korstjes, velletjes en soms pijnlijke kloofjes, het is een veelvoorkomend probleem waar iedereen in meer of mindere mate last van krijgt zeker nu het kouder wordt. Geen fraai gezicht en prettig gevoel natuurlijk, maar gelukkig hebben we een aantal tips voor je problemen kunt verminderen of zelfs voorkomen.

De oorzaken van droge lippen

Je lippen hebben geen talgklieren waardoor ze het natuurlijk vetachtige beschermlaagje missen. Daarnaast is de huid van je lippen erg dun en daardoor zeer kwetsbaar tegen invloeden van binnen- en buitenaf.
Vooral langdurig blootstelling aan zonlicht, lage luchtvochtigheid (buiten of binnen door de centrale verwarming) en vooral de combinatie tussen Uv-straling en droge, koude lucht zoals tijdens een winterse wandeling of wintersport kunnen je lippen behoorlijk uitdrogen en oncomfortabel aan laten voelen.

 

Wat kun je beter laten?

– Als je last hebt van droge lippen ben je geneigd om ze steeds vochtig te likken, Dit kun je beter niet doen omdat speeksel snel verdampt en de lippen nog meer uitdrogen.
– Gebruik liever geen ‘longlasting lipstick’ als je gevoelig bent voor droge lippen. Hoe mooi ze ook zijn, deze droge de lippen eerder uit dan normale lippenstift of lipgloss. Wil je toch een ‘longlasting’ lippenstift gebruiken breng dan vooraf een laagje lipbalm aan. Daar wordt de lippenstift misschien iets minder longlasting van, maar je lippen worden er blij van
– Gebruik een goede producten als lipbalsem of lipgloss. Het liefste met een SPF en vermijd daarbij lipbalsems met citrus of menthol. De laatste twee verergeren juist de problemen.

 

Droge lippen voorkomen of verminderen? Dit kun je eraan doen.

– Kies dit de juiste lippenbalsem: met SPF als je veel buiten bent of op (winter)vakantie en zonder etherische oliën en synthetische geurstoffen (perubalsem). Goede ingrediënten als cocoaboter, castorolie of gewoon vaseline.
– Blijf gehydrateerd: drink voldoende (zowel in de zomer als in de winter), drink minder alcohol en koffie en houdt het vochtgehalte in huis op peil door luchtbevochter. Niet alleen goed voor je lippen, voor ook voor de rest van je huid en lichaam.
– Smeer elke dag je lippen in met de juiste lippenbalsem, vooral voordat je gaat slapen of naar buiten gaat.
– Het klinkt misschien raar, maar probeer niet door je mond te ademen. Het heeft hetzelfde effect als het likken van je lippen. De vocht in jouw adem droogt snel op en zorgt voor droge lippen. Laat je neus het werk doen!

 

Product advies van Lianne:

Om je lippen verzorgd en comfortabel aan te laten voelen adviseer ik meestal Chi Lipbalm. Ik vind deze persoonlijk echt heerlijk en daarnaast betaalbaar. Chi Lipbalm is een handige stick die makkelijk mee te nemen is en geeft niet zo’n glanzend vettig laagje. Veel klanten van ons zijn fan!
Toch liever iets meer dan is de Lip & Body Balm van Paula’s Choice meer iets voor je. Een potje vol met een volle beschermlaag voor je lippen.
Ga je op (winter)vakantie? Dan is de Lippenbalsem SPF 50 van Paula’s Choice jouw reisgezel. Gebruik voor de nacht dan wel één van de bovenstaande producten.

Ik wens je een winter (en zomers) zonder droge lippen toe!
(Huid)vriendelijke groet,
Lianne